Известие

Collapse
No announcement yet.

цф1 максимални обороти ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• цф1 максимални обороти ?

Колеги, какви са максималните ви обороти преди да удари прекъсвач ? Питането е за 2.0 тс мотори без чипове и валове.
    П.С. обращението ''ви'' офицялно се пише вече с малка буква !

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
    Колеги, какви са максималните ви обороти преди да удари прекъсвач ? Питането е за 2.0 тс мотори без чипове и валове.
    П.С. обращението ''ви'' офицялно се пише вече с малка буква !
    Около 7200 об.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Около 7200 об.
      Мерсаж бро ! Питам щото се окопах на един старт и се притесних да не съм чипнат преди да е моя
      Начи да 7200-7500 се изкиха А имайки се че знам да я карам .... бех в потрес
      Last edited by _power_; d.m.y г., 00:10.

Comment

Кажи честно, че след толкова години каране, чак сега си ударил прекъсвача за пръв път?!
        Алооу, това е Alfa Romeo бре, прекъсвач трябва да има поне веднъж на каране...
        Alfa Romeo 166 3.0 V6
        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          Кажи честно, че след толкова години каране, чак сега си ударил прекъсвача за пръв път?!
          Алооу, това е Alfa Romeo бре, прекъсвач трябва да има поне веднъж на каране...
          Аз пък друго яче го виждам... в смисъл прекъсвача... е загуба на време ... иначе да чак сега за пръв път, винаги когато я тормозя гледам оборотомера

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            Аз пък друго яче го виждам... в смисъл прекъсвача... е загуба на време ... иначе да чак сега за пръв път, винаги когато я тормозя гледам оборотомера
            Taка е, но поне на 1-ва доста лесно се удря, дори и да внимаваш. Бързо се развъртат.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

При мен на 146 ТИ цф1 между 7000-7500 се движи стрелката, доколкото помня накъде бях чел, че е на 7250 на цф1 и 7100 на цф 2-3.

Comment

Откакто я имам колата, никога не съм удрял прекъсвача.
                При каквито и да било "пържения" рядко ми се е налагало да надхвърлям 5 - 6 К об.

Съветът ми е да не вкарвате мотора в свръх обороти само за да видите, как работи защитата.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Така де и аз за тва бях в потрес..

Comment

Брех, много лежерно ги карате тез' алфи бре.
                    Разбирам, да карахте дизели, та да не удряте прекъсвач отвреме-навреме, ама с TS, който колкото повече обороти прави, толкова повече върви...
                    То кефа е именно като подминеш 5000 оборота.
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                      Брех, много лежерно ги карате тез' алфи бре.
                      Разбирам, да карахте дизели, та да не удряте прекъсвач отвреме-навреме, ама с TS, който колкото повече обороти прави, толкова повече върви...
                      То кефа е именно като подминеш 5000 оборота.
                      Ааа - Само някои "пенсионери" сме така

Знам един колега от форума (няма да го назова от етични съображения), който умува, как да препрограмира ECU - то тъй че прекъсвачът да удря на 12 К оборота, щото иначе не може да се движи.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

А, то и аз вече съм в графата "пенсионери" и карам лежерно, ама на GTV-то си му раздавах газ чат-пат.
                        Но то е нормално де, много различна кола е от 166-цата.
                        Кораба не предразполага към агресивно каране, въпреки че си понавървява.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Са кажи, че не е по... приятната за каране
                          ГТВ ис дъ шит

Comment

GTV-то определено е по-готино за каране и адски ми липсва усещането зад волана.
                            В сравнение със 166-цата е като картинг.
                            Кораба обаче определено компенсира с двигателя в сравнение с ТwinSpark-a.
                            За по-нататък определено съм си заплюл да обединя положителните черти на двата автомобила - GTV с 3.0 или 3.2 V6.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

сори, че Ви се меся в темата ама нали знаете, че на ТС на тия обороти (визирам 7000, щото другото е паранормално) нищо друго не му се случва освен да му пишете некролога

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                              X